Βιογραφικό

 

Βιργινία Μακρή

 

Βιργινία ΜακρήΗ Βιργινία Μακρή, γεννημένη στην Αθήνα το 1977, σπούδασε Ψυχολογία στο Université Lyon-Lumière II, Γαλλία και στο Université de Montréal, Καναδά. Το μεταπτυχιακό της στην Ψυχολογική Αξιολόγηση το απέκτησε από το Goldsmith’s College, University of London. Έχει δουλέψει ως σύμβουλος ανάπτυξης, πρόσληψης προσωπικού και εκπαίδευσης και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της ιδιωτικά σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, έχει εκπαιδευτεί και εργάζεται ιδιωτικά τα τελευταία χρόνια ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια εφήβων και ενηλίκων με τη μέθοδο σωματικής ψυχοθεραπείας της Βιοσύνθεσης. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί τη μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) με εφήβους και ενήλικες σε περιπτώσεις τραύματος και φοβιών. Πιστεύει πολύ στη σύνδεση και αλληλεπίδραση συναισθήματος, σώματος και πνεύματος, καθώς και στην συμβολή και επιρροή της κυτταρικής μνήμης του σώματος στην ανάπτυξη, στη συμπεριφορά και στον τρόπο συσχέτισης του ατόμου με το περιβάλλον.

Επιπλέον, ειδικεύεται στην κλινική ψυχολογική αξιολόγηση εφήβων και ενηλίκων με ερωτηματολόγια προσωπικότητας και προβλητικές διαδικασίες. Παράλληλα, συνδυάζει τον επαγγελματικό προσανατολισμό με τη συμβουλευτική εφήβων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και καθοδήγηση τους. Τέλος, είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής και του Διεθνούς Ινστιτούτου Βιοσύνθεσης.